tiistai 17. maaliskuuta 2015

Akaan Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeessa kehitetään asiakastyötä laaja-alaisesti

Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen ohjausryhmälle esiteltiin maaliskuun kokouksessa millaisia kehittämisen kohteita olisi tarpeen käynnistää.

Ehdotuksia on työstetty monialaisissa työpajoissa henkilöstön kanssa - asiakkaita ja kuntalaisia ei vielä ole ollut mukana työpajoissa tai muutoinkaan valmistelussa. Toivottavasti jatkossa!

Kehittämissuunnitelmia valmistellaan parhaillaan asiakastyöntekijöiden pienryhmissä, jotka myös tekevät ehdotuksia miten lapsiperheiden ja asiakkaiden osaaminen saataisiin kehittämistyöhön mukaan.

Monissa kunnissa on erilaisia kuntalais- tai asiakasraateja, kutsutaan nettipaneeliin kommentoimaan ja evästämään kehittämisehdotuksia, järjestetään avoimia keskustelutilaisuuksia ja pyydetään vastaamaan kyselyihin. On smonenlaisia tapoja kutsua mukaan.

Kehittämiskohteet ovat:

  • Lapsiperheiden tukipalvelut -palvelupisteen käynnistäminen:  tukipisteellä ei ole vielä nimeä -siitä on kilpailu meneillän. Palvelupiste on ns. kynnyksetön palvelu kaikille lapsiperheille. 
  • Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen hoitoketjun parantaminen: lapsille, nuorille ja perheille varhaista tukea ja tarpeen mukaista hoitoa. 
  • Nepsy-toiminnan käynnistäminen: ehkäisevää ja varhaista tukea lapsille ja vanhemmille sekä myös osaamista työntekijöille.   
  • Perheasioiden sovittelutoiminnalla monipuolista tukea perheille ja vanhemmille.
  • Lastensuojelun nykytilan analysointi ja sen pohjalta myöhemminn suunniteltavat kehittämistoimet.

Lisäksi yhtenä suurena kehityskohteena on lasten, nuorten ja perheiden palvelujen yhteistyömallien ja yhteensovittavan johtamisen kehittäminen. Tätä teemaa lähdetään työstämään ohjausryhmän elokuun työskentelyssä. 

Lisäksi ohjausryhmässä todettiin, että vertaisryhmätoiminnan tarvetta parhaillaan selvitetään. Tällaisia ryhmiä on aina ollutkin, ja aika-ajoin on arvioitava millaiselle ryhmätoiminnalle on erilaisille kohderyhmille ja erilaisissa elämäntilanteissa tarvetta.

Voit tutustua ohjausryhmän kokousmuistioon Akaan nettisivuilla

Kaikille avoin Lapsiperhe-foorumi on 20.4.2015 klo 14. Sen ohjelma löytyy myös nettisivuilta (sivuston oikeasta palkista pitäisi löytyä).  Ohjelma löytyy myös tästä blogista.

Huhtikuun lopulla matkaamme myös opintokäynnille Raisioon. Sieltä saadaan kokemuksia ja toivottavasti uusiakin ideoita lapsiperhepalvelujen kehittämiseksi.   Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivuilla julkaistaan asiallista keskustelua Akaan kaupungin lapsiperhepalvelujen kehittämisestä. Kommentoija esiintyy omalla nimellään.